Intersystems uutisia

Sote-uudistus kaksinkertaistaa integraatiotarpeet – Oma Häme ottaa käyttöön InterSystemsin integraatioalustan

Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Häme on valinnut sosiaali- ja terveydenhuollon integraatioalustakseen Suomessa laajasti käytössä olevan InterSystemsin HealthShare Health Connectin. Integraatiopalvelun toimittaa 2M-IT Oy. Integraatioalustan avulla hyvinvointialue varmistaa, että sotetiedot liikkuvat eri järjestelmien välillä sujuvasti ja sote-uudistuksen vaatimat muutokset saadaan hoidettua hallitusti.

Oma Hämeen hyvinvointialue ottaa käyttöön integraatioalustan, jonka avulla varmistetaan sujuva tiedon liikkuminen muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon sekä asiakas- ja potilastietojärjestelmien välillä. Oma Hämettä edeltävässä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä ei ole ollut käytössä vastaavaa alustaa.

“Varovaisenkin arvion mukaan uuden hyvinvointialueen myötä integraatiotarpeemme kaksinkertaistuvat jo ensimmäisessä vaiheessa. Integraatioiden teko oman väen voimin ei olisi enää järkevää resurssien käyttöä. Integraatioalustan avulla mahdollistamme järjestelmien huolettoman hallinnan ja jatkuvuuden”, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja Ari-Pekka Paananen sanoo.

Hyvät kokemukset vaikuttivat valintaan

Paanasen mukaan integraatioalusta  nopeuttaa toimintoja, erityisesti uusien sovellusten ja sovellusversioiden käyttöönottoa.

“InterSystemsin HealthShare -ratkaisuun päädyimme, sillä siitä on jo paljon hyviä kokemuksia suomalaisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Myös kumppanimme 2M-IT tuntee InterSystemsin teknologiat, minkä ansiosta käyttöönotto voidaan toteuttaa sujuvasti”, Paananen jatkaa.

Tavoitteena on, että uusi integraatioalusta on käytössä uuden hyvinvointialueen aloittaessa ensi vuoden alussa.

“Tietojärjestelmiä käyttäville integraatioalusta ei varsinaisesti näy, sillä henkilöstö käyttää alustaa hyödyntäviä sovelluksia. Alustalla on kuitenkin paljon väliä. Kun tiedot siirtyvät luotettavasti sovellukselta toiselle, useamman eri sovelluksen yhtaikainen käyttötarve vähenee”, johtaja Miila Päivärinne InterSystemsiltä kertoo ja jatkaa:

“Integraatioalustamme helpottaa myös tietohallinnon työtä. Integraatioiden toteuttaminen virtaviivaistuu ja niiden toiminnan valvominen ja ongelmatilanteiden selvittäminen hoituu sujuvasti alustan avulla.”

InterSystems on Suomen johtava toimija terveydenhuollolle toimitetuissa integraatioalustoissa.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Häme vastaa 1.1.2023 alkaen noin 170 000 kantahämäläisen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

Aiheita

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Podcast: Duodecim

Duodecimin Teemu Niskanen ja InterSystemsin Miila Päivärinne keskustelevat uusimmassa Talking Business & Tech -podcastissamme tiedolla johtamisesta terveydenhuollossa.

Kuuntele
pdf
Webinaari

InterSystemsin tuottamassa webinaarissa Arto Nyberg haastattelee Terveystalon lääketieteellistä johtajaa Petri Bonoa, Esko Systemsin toimitusjohtajaa Kaisa-Liisa Harjapäätä ja InterSystemsin Miila Päivärinnettä.

Katso
pdf
Esite

Lataa esitteemme, miten devaajat ja startup-yritykset voivat saavuttaa kilpailuetua InterSystems IRIS for Healthin avulla.

Lataa