Intersystems uutisia

Saranen ja InterSystems kouluttivat uusia integraatio-osaajia

Sote-uudistus ja toimintaansa käynnistävät hyvinvointialueet tarvitsevat toimintojen tueksi monipuolista integraatio-osaamista. Integraatioasiantuntijoiden tehtävänä on varmistaa, että terveystieto kulkee saumattomasti eri sovelluksien välillä. Saranen loi yhdessä InterSystemsin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen ja TEpalveluiden kanssa RekryKoulutuksen, jonka kautta valmistui tänä vuonna 12 kaivattua uutta integraatio-osaajaa.

 Terveydenhuolto tuottaa arvioiden mukaan jopa 30 % kaikesta maailman datasta.

”Suuresta massasta ei ole hyötyä, mikäli dataa ei saada kulkemaan eri järjestelmien välillä ja valjastettua hyötykäyttöön. Tässä kuvaan astuvat integraatio-osaajat. Yhteentoimivuus luo perustan kaikelle nykyaikaiselle terveydenhuollon toiminnalle”, terveydenhuollon integraatio- ja yhteentoimivuusratkaisuja tarjoavan InterSystemsin johtaja Miila Päivärinne toteaa.

Päivärinteen mukaan terveydenhuollossa käytössä olevien sovellusten määrän kasvu ja käynnissä olevat muutokset lisäävät entisestään integraatio-osaamisen tarvetta.

”Pula osaajista on huutava. Integraatio-osaajia toki valmistuu tekniseltä alalta, mutta olisi erittäin hyödyllistä saada joukkoon myös terveydenhuoltoa tuntevia asiantuntijoita muuntokoulutusten kautta”, Päivärinne sanoo.

Rekrytointiohjelma täyttyi hetkessä

Integraatio-osaajapulaa helpottaakseen InterSystems yhdisti voimat rekrytoivia koulutusohjelmia järjestävän Sarasen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Integration Academy by InterSystems, johon lähti nopeasti mukaan myös laaja joukko alan työpaikkoja tarjoavia yrityksiä.

”Koulutusohjelma laadittiin alusta asti hyvin käytännönläheiseksi ja räätälöitiin terveydenhuollon integrointeja tarjoavien yritysten tarpeisiin. Jokaiselle koulutettavalle etsittiin jo ennen koulutuksen aloitusta oma yhteistyöyritys, jossa harjoittelu suoritettiin. Tämän lähestymistavan ansiosta pystyimme kasvattamaan 12 uutta osaajaa rekrytoivien yritysten tarpeisiin vain kuudessa kuukaudessa”, Business Manager Hanna Hovila Saraselta kertoo.

Koulutusohjelma oli maksuton opiskelijoille ja paikat täyttyivät nopeasti.

”Rekrytoivat yritykset olivat erittäin vaikuttuneita osaajien taustoista. Hakijoiden joukossa oli toki paljon IT-taustaisia henkilöitä, mutta myös terveydenhuollon puolelta tulevia henkilöitä”, Hovila sanoo.

Laboratoriohoitajasta ohjelmistoasiantuntijaksi

Hely Tamminen on yksi koulutusohjelmaan osallistuneista. Hän työllistyi ohjelman kautta suoraan Mylabille ohjelmistoasiantuntijaksi.

”Kiinnostuin heti, kun näin ilmoituksen ohjelmasta. Olin juuri valmistunut maisteriksi bioinformatiikasta ja etsin vielä suuntaa uralleni. Integraatioala vaikutti sellaiselta, jossa pääsisin hyödyntämään monipuolista taustaani”, Tamminen kertoo.

Tammisella oli jo entuudestaan taskussa paperit bioanalytiikan parista. Lisäksi hän on työskennellyt usean vuoden ajan laboratoriohoitajana sairaalassa.

”Jo laboratoriossa työskennellessäni huomasin, että erityisesti laitepuoli kiinnostaa minua. Vaikka työt ovatkin tuosta ajasta nyt aika paljon muuttuneet, pystyn hyödyntämään paljon aikaisempaa osaamista nykytehtävässäni”, Tamminen sanoo.

Tamminen on erittäin tyytyväinen Integration Academyssa saamaansa koulutukseen.

”Saimme todella käytännönläheistä täsmäkoulutusta, joka mahdollisti suoraan hypyn työelämään. Oli hienoa, että koulutuksessa pääsi konkreettisestin maistamaan, miltä työ integraatioiden parissa tuntuu. Ainakin minä voin suositella alaa lämpimästi”, Tamminen toteaa.

InterSystemsiläiset osallistuivat paitsi koulutuksen järjestämiseen myös opiskelijoiden kouluttamiseen. Saranen ja InterSystems selvittävät parhaillaan yritysten tarvetta uusille osaajille ja mahdollisuutta järjestää uusi koulutusohjelma ensi vuoden aikana.

 

Aiheita

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Podcast: Duodecim

Duodecimin Teemu Niskanen ja InterSystemsin Miila Päivärinne keskustelevat uusimmassa Talking Business & Tech -podcastissamme tiedolla johtamisesta terveydenhuollossa.

Kuuntele
pdf
Webinaari

InterSystemsin tuottamassa webinaarissa Arto Nyberg haastattelee Terveystalon lääketieteellistä johtajaa Petri Bonoa, Esko Systemsin toimitusjohtajaa Kaisa-Liisa Harjapäätä ja InterSystemsin Miila Päivärinnettä.

Katso
pdf
Esite

Lataa esitteemme, miten devaajat ja startup-yritykset voivat saavuttaa kilpailuetua InterSystems IRIS for Healthin avulla.

Lataa