Intersystems uutisia

Potilastietojärjestelmätoimittaja Esko Systems ja InterSystems aloittavat yhteistyön

Esko Systems, joka kehittää käyttäjien Suomen parhaaksi arvioimaa Esko-potilastietojärjestelmää, on valinnut InterSystemsin IRIS for Healthin ratkaisuihinsa sulautettavaksi integraatioteknologiaksi. InterSystemsin teknologialla on tulevaisuudessa tärkeä asema Esko-ratkaisujen kehittämisessä entistä avoimemmiksi. Tämä koskee paitsi perinteisiä integraatioita, myös uudempia ohjelmistorajapintoja (APIs).

Eskoa laajennetaan parhaillaan uusien hyvinvointialueiden tarpeita ajatellen potilastietojärjestelmästä kokonaiseksi asiakas- ja potilastietojärjestelmäksi (APTJ). Esko APTJ muodostuu jatkossa Esko-potilastietojärjestelmästä, ja siihen saumattomasti integroitavista suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmistä.

“Toimintamme laajentuminen ja ylipäätään sote-uudistus edellyttää meiltä yhä enemmän integraatioita eri sovellusten välillä. InterSystemsin ratkaisun ansiosta voimme entistä tehokkaammin ja helpommin tehdä integraatioita eri asiakasympäristöissä ja varmistaa, että tiedot liikkuvat luotettavasti eri sovellusten välillä”, tuotekehitysjohtaja Markku Hurskainen Esko Systemsiltä kertoo.

Esko Systemsillä ei ole aiemmin ollut käytössä omaa integraatioalustaa. Jatkossa Esko Systems hoitaa kaikki ulkoiset integraationsa ja rajapintansa InterSystemsin alustan kautta.

“Valinnassa meille oli tärkeää, että toimittajalla on vankka kokemus suomalaisesta terveydenhuoltoympäristöstä ja todistetusti toimiva tukipalvelu. Arvostimme erityisesti alustan monipuolisia FHIR-kyvykkyyksiä. FHIR-standardin käyttö on Esko Systemsin strateginen valinta ja muut integraatiot toteutetaan sen päälle”, Hurskainen toteaa.

InterSystems IRIS for Health sisältää integraatioiden lisäksi myös monipuolisia tekoälyyn ja analytiikkaan perustuvia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu kliinistä tutkimusta varten ja ennusteiden tekemiseen.

“Olemme ylpeitä siitä, että käytettävyydeltään Suomen parhaaksi arvioidun potilastietojärjestelmän toimittaja on valinnut meidät kumppanikseen. Esko Systems on yksi Suomen ensimmäisistä toimijoista, joka ottaa käyttöön markkinoiden moderneimpiin lukeutuvan IRIS for Health -alustamme. Tarkoituksenamme on vahvistaa entisestään Eskon alustaa FHIR-kyvykkyyksien kautta ja tuoda saataville myös toimintaa tukevan datan hallintaa ja analytiikkaa”, InterSystemsin Suomen johtaja Miila Päivärinne kertoo.

InterSystems on Suomen johtava toimija terveydenhuollolle toimitetuissa integraatioalustoissa.

Esko Systems on julkisomisteinen inhouse-yhtiö, joka kehittää ja laajentaa tietojärjestelmiä ketterästi yhdessä omistajiensa kanssa, heidän tarpeisiinsa vastaten. Järjestelmäratkaisun ytimessä ovat toimintavarmuus ja kustannustehokkuus. Esko-potilastietojärjestelmällä tai sen osilla on tällä hetkellä 10 000 käyttäjää viidessä eri sairaanhoitopiirissä. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheita

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Podcast: Duodecim

Duodecimin Teemu Niskanen ja InterSystemsin Miila Päivärinne keskustelevat uusimmassa Talking Business & Tech -podcastissamme tiedolla johtamisesta terveydenhuollossa.

Kuuntele
pdf
Webinaari

InterSystemsin tuottamassa webinaarissa Arto Nyberg haastattelee Terveystalon lääketieteellistä johtajaa Petri Bonoa, Esko Systemsin toimitusjohtajaa Kaisa-Liisa Harjapäätä ja InterSystemsin Miila Päivärinnettä.

Katso
pdf
Esite

Lataa esitteemme, miten devaajat ja startup-yritykset voivat saavuttaa kilpailuetua InterSystems IRIS for Healthin avulla.

Lataa