Intersystems uutisia

Greater Houston Healthconnect tutkii miljoona COVID-19-potilastapausta InterSystemsin HealthSharen avulla

Greater Houston Healthconnect (GHH) on julkaissut laajan COVID-19-tutkimuksen ensimmäiset tulokset. Tutkimus tehtiin InterSystemsin HealthShare-innovaatioalustalla, ja siinä tarkasteltiin yli miljoonaa COVID-19-tapausta. Tavoitteena oli tunnistaa sairauksia, jotka voivat olla vakavan tautimuodon tai kuoleman riskitekijöitä.

GHH hallitsee yhtä Yhdysvaltojen suurimmista potilastietojärjestelmistä. Tutkimuksessa se keräsi yhteen potilastiedot yli 95 prosentista Houstonin alueen sairaaloissa hoidetuista koronatapauksista. Se standardoi tiedot kaikista positiivisen koronatuloksen saaneista ja  heidän sairaushistoriastaan. Asiantuntijat tekivät yhdessä laajoja analyysejä tunnistaakseen oirekomplekseja ja muita riskitekijöitä.

InterSystemsin HealthSharen avulla GHH keräsi ja tarkensi näiden potilaiden sosiodemografisia, käyttäytymiseen liittyviä tietoja. Se hyödynsi tietoja myös pandemian leviämisen seuraamiseen maantieteellisesti. Tiedot antoivat terveysviranomaisille, palveluntarjoajille ja tutkijoille nopeasti kokonaiskuvan tilanteesta.

– Tämä on yksi vaikuttavimmista tapaustutkimuksista, joka paljastaa puhtaan datan voiman. Nykyaikainen terveydenhuolto luottaa siihen, että GHH:n kaltaiset organisaatiot toimittavat laadukasta dataa paikallisille terveysviranomaisille ja palveluntarjoajille, joiden pohjalta toimintaa voidaan ohjata. Tämä pätee erityisesti kriisiaikoina, jolloin reaaliaikaisilla tiedoilla on tärkeä vaikutus parhaan mahdollisen hoidon tarjoamiseen, tohtori Russ Leftwich, InterSystemsin yhteentoimivuusasiantuntija kertoo.

– Datan perusteella muodostettiin neljä erilaista potilasryhmää, joihin kuului yhteensä yli miljoona ihmistä. Tarkoituksena on seurata näitä kohortteja vuosien ajan, kertoo GHH:n toimitusjohtaja Nick Bonvino.

Ensimmäiset tutkimuslokset yhdestä potilasryhmästä on julkaistu PLOS One -lehdessä,  avoimessa tieteellisessä vertaisarvioidussa julkaisussa. Tulokset osoittivat, että tupakointihistorialla on merkittävä yhteys COVID-19-potilaiden kuolemaan. Kun suljettiin pois potilaan ikä, sukupuoli, etninen tausta ja liitännäissairaudet huomattiin, että kuolleisuus on 1,54 kertaa todennäköisempi potilailla, joilla on tupakointitaustaa, kuin muilla (95% CI 1.19, 1.99; p-arvo < 0.001).

GHH hyödyntää kohorttien teossa InterSystemsin teknologiaa ja kunkin osallistuvan palveluntarjoajan sairaalainformaatiota (HIS) useiden rajapintojen kautta. Nämä rajapinnat mahdollistavat potilaiden reaaliaikaisen seurannan ja myös heidän kliinisten ja väestötietojensa ja asiakirjojensa tallentamisen tutkimustarkoituksiin.

 

 

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Sage-raportti

Lataa Sage Growth Partnersin tekemä raportti Yhdysvalloista terveydenhuollon ammattilaisten luottamuksesta dataan. Tutkimukseen haastateltiin 100 terveydenhuollon päättäjää.

 

RAPORTTI
pdf
Virtual Summit 2021

Jäikö #vsummit21-tapahtumasta jokin mielenkiintoinen luento väliin tai haluatko palata johonkin esitykseen? Tai missasitko koko tapahtuman syysloman vuoksi? Siinä tapauksessa kannattaa suunnata tapahtuman virtuaaliseen tilaan, jossa voit tutustua tallenteisiin ja materiaaliin.

UUTISKIRJE
pdf
Terveydenhuollon tietojärjestelmät 2021

Mitä suomalaiset terveydenhuoltoalan ammattilaiset ja IT-toimittajat ajattelevat terveydenhuoltoalan IT-järjestelmien toimivuudesta? Lataa raportti, jonka InterSystems on teettänyt ulkopuolisella tutkimusyhtiöllä.

RAPORTTI