Intersystems uutisia

Teleterveys käyttää InterSystemsin tuottamia sähköisiä potilastietoja

Nordrhein-Westfalen Saksan länsiosassa on yksi niistä alueista, joihin pandemia on iskenyt maassa raskaimmin. Saksan väkirikkaimman osavaltion kaupungeissa ja maaseudulla asuu lähes 18 miljoonaa ihmistä, sairaaloita alueella on noin 340.

Osavaltiossa on ollut pilottihanke, jota parhaillaan laajennetaan mittavasti. Hankkeessa Virtual Hospital NRW:n tartuntatauti- ja tehohoito auttaa palveluntarjoajia taistelussa COVID-19-pandemiaa vastaan.

Massiivisen teleterveyspalvelun sähköiset Electronic Case Record ‑potilastiedot perustuvat InterSystems IRIS for Health™- ja HealthShare®-tietoalustoihin.

Paras asiantuntijuus koko osavaltioon

Osavaltion vetämä Virtual Hospital NRW ‑projekti tuo lääketieteen asiantuntijoiden digitaalisen infrastruktuurin myös sairaaloiden käyttöön koko osavaltiossa. Koska kriisi on akuutti, hanke eteni nopeasti pilottivaiheesta laajamittaiseen käyttöön maaliskuun lopussa, jolloin Nordrhein-Westfalen pääministeri Armin Laschet ilmoitti tehohoito- ja tartuntatautimoduulien käyttöönotosta.

Alueen palveluntarjoajat saavat asiantuntija-apua Aachenin ja Münchenin yliopistosairaaloista. Näin pienet sairaalat voivat valmistautua potilasvirtaan palvelemalla hengityskonepotilaita yhtä asiantuntevasti kuin parhaat palveluntarjoajat.

Yhteentoimivat sähköiset potilastiedot toiminnan kulmakivenä

Virtual Hospital NRW perustuu digitaaliseen terveydenhuollon alustaan, jonka ovat kehittäneet InterSystemsin kumppani RZV GmbH, Fraunhofer Institute for Software and Systems Engineering sekä InterSystemsin tiimi Saksassa.

Sähköiset potilastiedot käyttävät eFA 2.0 ‑muotoa, ja niissä on arkkitehtuuria, joka pohjautuu IHE-profiileihin. Näin taataan paras mahdollinen sovellusten liitettävyys sekä pystytään jakamaan potilastietoja sekä lääkäreiden telekierrosten asiakirjoja.

Front-end-verkkoportaalin avulla voidaan järjestää koronaviruspotilaiden hoidon telekonsultaatioita ja lääkäreiden telekierroksia. Verkkoportaalin tietosuojatoimenpiteet ovat yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset.

InterSystems IRIS for Health ja HealthShare muodostavat eFAcompliant back-end ‑järjestelmän perustan, jonka avulla voidaan suorittaa kaikki transaktiot, kuten asiakirjojen syöttäminen, siirtäminen ja noutaminen sähköisistä potilastiedoista.

Protokollat kattavat kaikki asiaankuuluvat transaktiot sekä käyttöoikeuksien todentamisen.

– Olemme innoissamme ratkaisujemme vaikuttavuudesta taistelussa pandemiaa vastaan, sanoo Keski- ja Itä-Euroopan & Pohjoismaiden aluejohtaja Helene Lengler.

– Koronaviruspotilaat ja terveydenalan ammattilaiset hyötyvät Nordrhein-Westfalenin tehokkaista teleterveyspalveluista ja virtuaalisesta sairaalasta, ja ne voivat toimia mallina koko Saksalle.

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Responsiveness Is More Important Than Ever Before

Around the world, our partners are doing the work that matters most right now. And they’re doing it with the help of InterSystems.

InterSystems Video
pdf
InterSystems IRIS Data Platform

Machine Learning Made Easy – InterSystems IntegratedML

Win the Artificial Intelligence Talent War With an Easy-to-Develop, Easy-to-Deploy Machine Learning Solution

 

Download
pdf
InterSystems IRIS Technology Brief

InterSystems IRIS: A New Data Platform for Transactional-Analytic Applications

Historically, transactional applications (dealing with real-time data) and analytic applications (dealing with historical and other non real-time data) were separate entities. But as organizations wanted to make use — in real time — of the insights gleaned from their data, a new breed of solutions emerged. Transactional-analytic applications simultaneously support the rapid ingestion of data from a variety of sources and sophisticated analytics.

Download