Intersystems uutisia

InterSystemsin Ulrika Norrbom palaa hoitoalalle auttamaan koronaviruspandemiassa

Ulrika Norrbom on toiminut reilun vuoden Pohjoismaiden InterSystemsin palveluksessa Nursing Executivena. Ulrika tuli InterSystemsille IT-konsultointialalta, mutta hänellä on lisäksi yli 20 vuoden kokemus hoitoalalta muun muassa johtavana sairaanhoitajana.

Ulrika hoitaa InterSystemsillä sekä kansainvälisiä potilasturvallisuusasioita että InterSystemsin tuotteiden tutuksi tekemistä pohjoismaisilla markkinoilla.

Koronaviruspandemian seurauksena Ulrika on palannut takaisin hoitoalalle ja työskentelee nyt osa-aikaisesti Danderydin sairaalan ensiavussa.

  • Kun selvisi, miten kovasti koronavirus koettelee sairaanhoitoa, halusin omalla työpanoksellani auttaa mahdollisimman paljon.

Ulrikan mukaan moni alaa vaihtanut entinen kollega on nyt palannut hoitoalalle voidakseen auttaa kriisin hoidossa. Hän kehuu ihmisten ainutlaatuista taistelutahtoa.

Muiden maiden tapaan myös Ruotsin terveydenhoitoala tarvitsee koronaviruspandemian vuoksi lisäresursseja, jotta se kykenee jatkamaan toimintaansa hoidontarpeen rajusta muutoksesta huolimatta.

Ulrika huomauttaa, että hoitoalan digitalisaation kiihtyessä Ruotsin terveydenhoito on suurten muutosten edessä.

  • Hallitukselle jätettiin hiljattain mietintö nimeltä ”God och nära vård”. Siinä ehdotetaan muun muassa, että päävastuu potilaista siirrettäisiin perusterveydenhuollolle. Se on valtava toiminnan muutos, jossa tietotekniikalla on suuri rooli.

Nykyään terveydenhoitoalalla käytetään monenlaisia tietojärjestelmiä, joita ei ole integroitu toimimaan yhdessä. Tämä vaikeuttaa tietojen turvallista ja tehokasta jakamista ja siirtämistä. Samaan aikaan hoitoalan IT-valmius kasvaa nopeasti, ja yhä useampi päätöksentekijä havahtuu huomaamaan, miten tärkeää on yhdistää tietovirrat.

Ulrika huomauttaa, että yhdistämisessä tarvitaan InterSystemsin integraatioteknologiaa.

  • On tarpeellista tarkastella myös lainsäädäntöä uudelleen. Tietojen jakamista tulee lisätä niin alueiden sisällä kuin eri alueiden välillä, jotta terveydenhoitoala voi tehdä seuraavan suuren IT-loikan.
  • Meidän on ennen kaikkea pystyttävä tehostamaan Ruotsin kroonisten kansantautien ehkäisyä. Laajasti potilastietoja keräävän teknologian avulla huolehdimme siitä, että suurimmassa tarpeessa olevat saavat tarvitsemansa hoidon ja että voimme samalla tehdä ehkäisevää potilastyötä hidastaaksemme sairauksien kehittymistä.

Kattavat tiedot mahdollistava, integroitu tieto- ja kirjausjärjestelmä luo edellytykset paremmalle hoidolle. Tuolloin koko hoitoketjussa voidaan tarkastella potilaan kokonaiskuvaa.

Ulrika huomauttaa, että yhteentoimivuus auttaa eri järjestelmien käyttäjiä saamaan kulloisellakin hetkellä tarvittavan ajantasaisen tiedon tarvittavista järjestelmistä. Samalla luodaan perusta tulevaisuuden elintärkeälle ehkäisevälle hoito- ja kansanterveystyölle.

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Responsiveness Is More Important Than Ever Before

Around the world, our partners are doing the work that matters most right now. And they’re doing it with the help of InterSystems.

InterSystems Video
pdf
InterSystems IRIS Data Platform

Machine Learning Made Easy – InterSystems IntegratedML

Win the Artificial Intelligence Talent War With an Easy-to-Develop, Easy-to-Deploy Machine Learning Solution

 

Download
pdf
InterSystems IRIS Technology Brief

InterSystems IRIS: A New Data Platform for Transactional-Analytic Applications

Historically, transactional applications (dealing with real-time data) and analytic applications (dealing with historical and other non real-time data) were separate entities. But as organizations wanted to make use — in real time — of the insights gleaned from their data, a new breed of solutions emerged. Transactional-analytic applications simultaneously support the rapid ingestion of data from a variety of sources and sophisticated analytics.

Download