Intersystems uutisia

Mitä jäi HIMSS2022-tapahtumasta mieleen?

Vierailin maaliskuussa Orlandon HIMMS-tapahtumassa ja olipa mukava pitkästä aikaa tavata kollegoita taas kasvokkain! Paikalla oli myös varsin mittava edustus Suomesta, ja erityisesti mieleeni jäikin monet hyvät keskustelut, joita matkan varrella kävimme. Ylipäätään suomalaisten HIMMS-vierailijoiden keskuudessa vallitsee laajasti yhteinen näkemys siitä, että sosiaali- ja terveysdata pitää saada nykyistä paremmin käyttöön.

Orlandossa tapasin myös menestyvän suomalaisen terveysteknologiayrityksen BeeHealthy‘n edustajat. Digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijälle on tullut maailmanvalloituksen aikana selväksi se, kuinka kehittynyt ja kysytty heidän ratkaisunsa on.

BeeHealthyssä on huomattu, miten tärkeää on, että rajapinnat ovat joustavat ja hyvin määritellyt. Mitä enemmän kansainvälisiä standardeja hyödynnetään, sen parempi. Mehiläisen omiin kokemuksiin perustuva BeeHealthy-alusta kansainvälistyykin kovaa vauhtia ja auttaa nyt muita terveydenhuoltopalvelujen tuottajia maailmalla muuttamaan terveydenhuoltoa entistä älykkäämmäksi.

Suomessa toimii BeeHealthyn lisäksi myös monia muita menestykkäitä terveysteknologiayrityksiä. Siksi on tärkeää, että meillä on kotikenttä sellaisessa kunnossa, missä terveysteknologiayritysten on hyvä testata ja kehittää toimintaansa. Tästä asiasta keskustelin nyt huhtikuun lopulla Healthtech Finlandin toimitusjohtaja Saara Hassisen kanssa ja pääset kuulemaan, millä tolalla asiat ovat toukokuun alkupuolella julkaistavassa uudessa podcastissamme.

Yhdysvalloissa kansainvälisiä kollegoita tavatessani moni kertoi seuraavansa mielenkiinnolla Suomen kehitystä. Meidät nähdään terveydenhuollon IT:ssä monessa asiassa edelläkävijänä ja menestymmehän me kansainvälisissä vertailuissakin! Kannan mielelläni kotimaan lippua korkealla kansainvälisillä areenoilla. Meidän suomalaisten asiantuntijoiden keskuudessa on kuitenkin selvää, että kehitettävää meillä on paljonkin. Ei riitä, että tieto digitalisoidaan, vaan se tulee saada myös ihmisten käyttöön ja tukemaan tiedolla johtamista.

Miten tämä sitten tehdään? Siitä toivon pääseväni keskustelemaan kanssasi seuraavaksi atk-päivillä Jyväskylässä, jossa meillä on luvassa paljon mielenkiintoista ohjelmaa.

Nähdään pian!

Miila Päivärinne

Senior Sales Executive – Finland | InterSystems

p:  +358 46 6000 898, s-posti: miila.paivarinne@intersystems.com

 

 

Artikkelit

Tapahtumat

Materiaalit

pdf
Podcast jakso 1

Istekin erityisasiantuntija Marjo Uusitalo kertoo  katkeamattoman lääkehoidon prosesseista Talking Business & Tech -podcastissa.

PODCAST
pdf
Gartner-analyysi

Gartner noteerasi meidät pilvipohjaisten tietokantahallintajärjestelmien haastajana MagicQuadrant-nelikenttäanalyysissään.

ANALYYSI
pdf
Tutustu verkkosivuihimme

InterSystemsin verkkosivut ovat uudistuneet. Käy tutustumassa kansainväliseen sivustoomme.

Verkkosivut